۴ مرداد ۱۳۸۴، ۱۸:۳۴

جهانگيري: خروج 200 هزار خودرو فرسوده 300 ميليارد تومان براي خزانه هزينه دارد

جهانگيري: خروج 200 هزار خودرو فرسوده 300 ميليارد تومان براي خزانه هزينه دارد

وزير صنايع و معادن با اشاره به ايثار دولت مبني بر عدم پرداخت 300 ميليارد تومان از منابط مالي از سوي خودروسازان به خزانه با توجه به خروج 200 هزار خودرو فرسوده گفت: اين منابع مالي توسط خودروسازان براي از رده خارج شدن خودروهاي فرسوده هزينه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، اسحاق جهانگيري در حاشيه مراسم افتتاح مركزتحقيقات فرآوري مواد معدني در جمع خبرنگاران گفت: رشد توليد بخش صنعت و معدن  در برنامه سوم توسعه اقتصادي كشور1/11 درصد رشد داشت كه اين رشد دورقمي جزء موارد استثنايي و بيش از دو برابر رشد اقتصادي كشور مي باشد.

وي افزود: چنانچه سياستهاي اتخاذ شده در برنامه سوم در برنامه چهارم  توسعه اقتصادي كشورنيزاستمرار يابد و برخي از اصلاحات جدي صورت گيرد بطور قطع رشد 13 درصدي در بخش صنعت و معدن محقق خواهد شد.

وي با اشاره به دستاوردهاي بخش صنعت و معدن در طي برنامه سوم توسعه تصريح كرد: نه تنها تمام شاخصهاي هدف گذاري شده در اين برنامه محقق شد حتي به بيش از اهداف مورد نظر دست يافتيم.

وزير صنايع و معادن با اشاره به تعداد طرحهاي صنعتي به بهره برداري رسيده ، خاطر نشان كرد:طي برنامه سوم توسعه اقتصادي بيش از 20 هزار طرح صنعتي به بهره برداري رسيده است كه از اين ميزان حدود 800 هزار شغل مستقيم ايجاد شده است.

وي درباره طرحهاي نيمه تمام صنعتي و معدني گفت: هرچه تعداد طرحهاي نيمه تمام صنعتي بيشتر باشد بهتر است چرا كه تعدادي از مردم در گوشه و كنار كشوردر حال احداث واحدهاي صنعتي هستند.

به گفته وي، تا كنون 13 هزار طرح صنعتي كه بيش از 20 درصد پيشرفت فيزيكي دارند دركشور وجود دارد.

وي با اشاره به عملكرد بخش صنعت و معدن طي دولت خاتمي افزود: در مجموع از عملكرد بخش صنعت و معدن طي مدت ياد شده راضي هستم.

جهانگيري درباره تحقق مصوبه دولت مبني بر خروج 200 هزار دستگاه خودروي فرسوده در سالجاري گفت: اين امر از مشكلات شهرداري است كه طي سالهاي گذشته بايد اتوبانها و خيابانهاي بيشتري احداث مي كرد.

وي گفت: براي پاسخگويي به نيازمردم به خودرو، ناچار به توليد آن هستيم چراكه در غير اين صورت بر تعداد خودروهاي فرسوده افزوده مي شود و علاوه بر كاهش ايمني بر قيمت آنها افزايش خواهد يافت.

به گفته وي، دولت در سال گذشته نيزتصميم به خروج 200 هزار دستگاه خودروي فرسوده داشت اما به علت اينكه اين تصميم در ماههاي پاياني سال گذشته اتخاذ شده بود اين امر تحقق نيافت و تنها 20 هزار دستگاه خودرو از رده خارج شد.

وزير صنايع گفت: چنانچه تاپايان سالجاري حتي درصد بالايي از 200 هزار دستگاه خودروي فرسوده از رده خارج شود، گام بزرگي برداشته خواهد شد.

وي تصريح كرد: تا پايان دولت فعلي سهم خودروسازان را از ميزان خروج 200 هزار دستگاه خودروي فرسوده مشخص خواهم كرد.

وي درباره صادرات خودروافزود: صادرات خوروهاي ساخته شده و قطعات يكي از اولويتهاي اصلي برنامه چهارم مي باشد كه سياستهاي وزارت صنايع بر اين اساس اتخاذ شده است.

جهانگيري با اشاره به ممنوعيت صادرات سيمان گفت: هيچ گونه محدوديتي براي صادرات سيمان وجود ندارد تنها كارخانجاتي كه بيش از تعهد خود صادرات كردند بايد ازانجام اين كار خودداري كنند تا به بازار داخل آسيبي وارد نشود.

وي گفت: حداكثر تا دو ماه اينده نگراني هاي موجود دربازارسيمان برطرف خواهد شد.

وي تصريح كرد: بر اساس طرحهاي توسعه ، پيش بيني مي شود حداكثر تا اواسط برنامه چهارم توسعه اقتصادي ميزان توليد سيمان به بيش از 50 ميليون تن و تا پايان برنامه چهارم به 70 ميليون تن برسد.

وي خاطر نشان كرد: پيش بيني مي شود كه سال آينده عرضه سيمان بر تقاضاي آن پيشي بگيرد و دغدغه اي براي سيمان در كشوروجود نخواهد داشت.

وزير صنايع و معادن گفت: دسترسي به بازارهاي صادراتي از مهمترين دغدغه هاي سيمان مي باشد.

وي درباره استعماري دانستن قرارداد ال90 از سوي يكي از نمايندگان مجلس افزود: اين اظهار نظرتنها توسط يكي از نمايندگان مجلس مي باشد و در مجموع نظرمجلس شوراي اسلامي نسبت به قوانين و لوايح اين قرارداد مثبت است.

به گفته وي، اطلاحات مركزپژوهسهاي مجلس درباره سه چهار بند از اين قرارداد با توافق وزارت صنايع انجام شده كه در صورت اصلاح هيچ گونه مشكل ديگري ندارد. 

کد خبر 211099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha